Sträckan

 

Vacker och lättlöpt envarvsbana 2022 – start och mål vid slottet!

2022 kommer sträckan i stort att vara densamma som 2021, ett varv med start och mål vid slottet. Vissa justeringar kommer att göras för att uppnå en snabbare och mer väderokänslig sträcka både för halv och helmaraton.


Planerade justeringar av Maratonsträckan gentemot 2021:

 • En del av sträckningen i Hågadalen och första serpentin-spången vid Lurbo kommer ersättas av en snabbare och mindre väderkänslig flackt asfalterad cykelväg vid Vårdsätravägen.
 •  

 • Maratonlöparna kommer efter första varvet inte behöva springa upp till slottet, istället kommer de passera drygt halvvägs vid Studan och där få sällskap av halvmaratonlöparna på andra delen av banan (i likhet med 2021).
 •  

 • Halvmaraton kommer ha start från samma ställe som Maratonlöparna och springa söderut från slottet och sen via sjukhusvägen ner till Studenternas. Därmed får man en längre och flackare nedförsbacke som kan utnyttjas betydligt bättre än förra årets bana då man startade brant utför från slottet norrut.
 •   

  Banan 2022 kommer vara den snabbaste i loppets historia och har precis som tidigare en betydligt mindre höjdskillnad än exempelvis Stockholm Maraton. Samtidigt tummar vi inte på vår paroll: 


  Uppsalas eget maraton och halvmaratonlopp, där vi sätter upplevelsen främst!

  Förra årets sträckning kan granskas här: Karta Uppsala Marathon

  Karta Uppsala Marathon (utskriftsbar)

   

  När det gäller halvmaraton kommer bansträckningen vara andra halvan av maratonbanan med start kl.11.00. Stafettlag börjar samtidigt som maratonlöparna, dvs. kl.09.30. 

   

  Schematisk karta 2021

  Rulla till toppen