Stafett

 

 

STAFETT

Vad kan vara bättre än att genomföra ett maratonlopp tillsammans? Uppsala Marathon, Uppsalas eget maraton, går att springa både själv och som en stafett. Att bilda ett stafettlag är en bra möjlighet för arbetsplatser, familjer och kompisgäng. Ni kan köra en ”internkamp” eller varför inte utmana en annan arbetsplats, avdelning eller bolag? Efter loppet väntar en fin finishertröja och en specialdesignad medalj som ni kan vara stolta över. I målområdet bjuds löparna på mat och alkoholfri dryck och det blir prisutdelning och musik.

 

Anmälningsavgift till stafett:

1200 kronor (4 deltagare). Samtliga i laget får en medalj och finishertröja.

Info om växlingsstationerna och etappernas längd:
Det kommer att finnas tre växlingsstationer. En växlingsstation finns på slottet där löpare 1 och 3 startar. Den andra växlingsstationen finns vid Sunnerstastugan och växlingsstation fyra finns vid Gamla Uppsala museum. 

Längder för varje etapp:

Löpare nr. 1 (etapp 1) springer ungefär 12,5 km. Från slottet till Sunnerstastugan.

Löpare nr. 2 (etapp 2) springer ungefär 8,5 km. Från Sunnerstastugan till slottet.

Löpare nr. 3 (etapp 3) springer ungefär 10,7 km. Från slottet till Högarna i Gamla Uppsala.

Löpare nr. 4 (etapp 4) springer ungefär 10,3 km. Från Gamla Uppsala till slottet.

 

Nummerlapp

Stafettlagen får ett lagnummer, samtliga löpare i laget har samma nummer. Därutöver finns nummer 1 till 4 som ska bäras av löparna i följande ordning: Den första löparen i stafett laget ska bära nummer 1, den andra nummer 2 osv. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

 

Starten

Starten går kl. 09.30 för maraton och maratonstafett. Starttiden för halvmaraton är kl.11.00. Hämta ut din nummerlapp senast kl. 09.00. Löpare rekommenderas att vara på plats i startfållan senast 30 min innan start. Innan starten erbjuds gemensam uppvärmning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rulla till toppen