Stafett

STAFETT

Vad kan vara bättre än att genomföra ett maratonlopp tillsammans? Uppsala Marathon går att springa både själv och som en stafett. Att bilda ett stafettlag är en bra möjlighet för arbetsplatser, familjer och kompisgäng. Ni kan köra en ”internkamp” eller varför inte utmana en annan arbetsplats, avdelning eller bolag? Efter loppet väntar en fin finishertröja och en medalj som ni kan vara stolta över. I målområdet bjuds löparna på mat och alkoholfri dryck och det blir prisutdelning och musik.

Anmälningsavgift till stafett:
1600 kronor (max 4 deltagare).

Anmälan är öppen till och med 24 oktober 2024. När det gäller halvmaraton och maratonstafett finns begränsat antal startplatser, anmälan kan därför stängas tidigare.

Delsträckor:

Etapp 1 : ca 10 km – Från Uppsala slott till Skarholmen (Skarholmsvägen 10)

Etapp 2 : ca 11 km – Från Skarholmen till Studenternas (Sjukhusvägen 12)

Etapp 3 : ca 12 km – Från Studenternas till Högarna i Gamla Uppsala (Disavägen)

Etapp 4 : ca 9 km – Från Gamla Uppsala till Slottet.

Växlingen
Löparen som har sprungit sin sträcka ska springa genom tidportalen och därefter växla till nästa löpare. Portalerna är placerade en bit före vätskestationerna för att möjliggöra växlingen just vid respektive vätskestation. Den löpare som väntar på sin löparkompis och ska ta vid för att springa ska hålla sig på avstånd (minst 5 meter) ifrån tidsportalen. Således, din medlöpare ska springa igenom tidsportalen först och sen börjar du din sträcka.

Nummerlapp
Stafettlagen får ett lagnummer, samtliga löpare i laget har samma nummer. Nummerlapparna för laget är dessutom märkta med delsträcka 1 till 4 som ska bäras av löparna i ordningen de springer. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip i nummerlappen. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet.

Rulla till toppen