Maraton

 

 

 

MARATON

 

 

 

Uppsalas eget maraton och halvmaratonlopp, där vi sätter upplevelsen främst!

42 195 meter löpning genom Uppsalas vackraste delar med kulturella inslag arrangeras för sjunde gången. Loppet går genom natursköna områden och historiska miljöer. Längs Gula stigen, Fyrisåns stränder, genom centrala Uppsala och ut mot vikingarnas heliga plats, högarna i gamla Uppsala – en sträcka som kombinerar löpupplevelsen med det finaste av Uppsala.

Missa inte Uppsalas eget maratonlopp, anmäl dig nu!

Anmälningsavgift till maratondistansen:

800 kronor, alla får en medalj och finishertröja. Sista anmälningsdag är 26 oktober. 

Distriktsmästerskap (DM) i maraton
Uppsala Marathon är arrangör av DM i maratondistansen på uppdrag av Mittsvenska Friidrottsförbundet. Därför är det viktigt att du anger din klubbtillhörighet när du anmäler dig till maratondistansen.

Prispengar
Vinnarna i maraton 2023 får prispengar enligt följande:

Maraton, dam och herr
1–4000 kronor
2–2000 kronor
3–1000 kronor

Vacker och lättlöpt envarvsbana – start och mål vid slottet.

Banan 2022 var den snabbaste i loppets historia och har precis som tidigare en betydligt mindre höjdskillnad än exempelvis Stockholm Maraton. 2022 slog banrekordet i samtliga distanser både i dam och herrklasserna. Inför den 28 oktober 2023 kommer sträckan att justeras på vissa ställen för att optimera löparupplevelsen. Den slutlitliga bansträckningen presenteras senast 30 augusti 2023 även om 90% kommer att vara precis som 2022. Klicka på kartan nedan:

 

 

 

  

 

 

Karta Uppsala Marathon

Karta (utskriftsbar)

Med reservation för justeringar som kan göras på grund av omständigheter som vi inte kan påverka. Vägarbeten eller annat.

 

 

 

 

Rulla till toppen